Jan Jansen en de toekomst van zijn schoenen

Jan Jansen en de toekomst van zijn schoenen

Jan Jansen en de toekomst van zijn schoenen

Jan Jansen is een van de bekende schoenen ontwerpers uit Nederland. Jan Jansen is geboren en getogen in Nijmegen. Maar Jan is niet gelijk ontwerper geworden, eerst heeft hij in de militaire dienst gezeten. Wel had hij op de zaterdag een bijbaan in een schoenenwinkel in Nijmegen. Hij haalde de zolen van de schoenen eraf, om te kijken hoe technisch schoenen in elkaar zaten. Jan Jansen volgde een avond opleiding schoenmakersvak in Eindhoven. In 1962 is hij voor een half jaar stage naar Rome gevlogen. Daar liep hij stage in een schoenenatelier om te kijken hoe schoenen het mooiste met de hand gemaakt konden worden.

 

De ontwerpen van Jan Jansen

In 1963 vloog hij terug naar Nederland en opende al snel zijn atelier. Jan Jansen ontwierp zo goed, dat hij anoniem voor grote merken werkte, zoals Dior. De schoenen van Jan Jansen zijn niet goedkoop. Dit komt dus omdat er veel met de hand wordt gewerkt. Jan Jansen ontwerpt vrouwen en mannen schoenen, maar zijn voorkeur gaat wel uit naar vrouwenschoenen. Dit omdat er meer variatie mogelijkheid is in vrouwenschoenen. Jan Jansen ontwierp onder meer erotische getinte schoenen.

 

Jan Jansen heeft 4 schoenenwinkels gehad in Amsterdam, Maastricht, Heusden en in Nijmegen, zijn geboorteplaats. De meningen over de ontwerpen van de Jan Jansen schoenen lopen uiteen. Je moet er dan ook van houden.

 

De ontwerpen van de schoenen worden vaak ook veelzijdig genoemd. De woorden extravagant, geestig en veelzijdig zijn eigenlijk niet weg te denken. Jan Jansen zegt wel dat hij zich niet bezig houdt met de trend van tegenwoordig, maar dat hij ontwerpt wat hij echt leuk vindt. Jan Jansen heeft diverse prijzen gewonnen, de recentste prijs die hij ontvangen heeft was in 2013, Dutch Designer of the Year.

Sjoeshoes.nl heeft een pand in een kleine winkelstraat in Nijmegen, in de Houtstraat en wil net als Jan Jansen overkomen als een vakmanszaak. In deze straat zitten de bekende en minder bekende winkels.Sjoeshoes.nl heeft met name schoenen voor het vrouwelijke publiek, maar ze hebben ook anbod voor het mannelijke publiek.

Sjoehoes.nl heeft een mooi aanbod van Jan Jansen schoenen in hun winkel.

Posted on 2015-05-02 Blog 0 1887

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog Archief

Blog Categoriën

Recente Reacties

Geen reacties

Blog search

Next